Віагра – один із найвідоміших препаратів у світі для відновлення чоловічої ерекції. Сьогодні існує безліч різних причин еректильної дисфункції: починаючи з хронічних захворювань, закінчуючи віковими змінами в організмі, психогенними факторами. Тому чоловіки активно цікавляться препаратами, здатними повернути колишній сексуальний потяг.

Віагра є досить популярним препаратом, створеним на основі силденафілу, здатного стимулювати нервові закінчення чоловічого статевого органу. Але перед здійсненням покупки багато хто задається питанням: чи шкідлива Віагра для організму?

Вплив силденафілу на чоловічий організм

Під силденафілом прийнято розглядати селективний інгібітор ФДЕ-5, який при попаданні в організм чоловіка виконує такі функції:

  • виробляє викид оксиду азоту;
  • розширює судини, посилюючи кровообіг у всьому тілі, а особливо – у сфері статевих органів;
  • розслаблює гладку мускулатуру;
  • відповідає за надходження крові до статевого органу, що за природної стимуляції викликає стабільну ерекцію.

Проте силденафіл не рекомендується для чоловіків, у яких відзначають проблеми у роботі серцево-судинної системи, при порушеній роботі печінки, нирок. Тому перед застосуванням Віагри слід ознайомитись із запропонованим списком протипоказань від виробника, а також проконсультуватися з лікарем.

Що станеться, якщо Віагру прийме здоровий чоловік?

Віагра показана чоловікам віком від 18 років та старшим, у яких відзначають проблеми з еректильною функцією. Однак дослідження довели, що при вживанні таблеток здоровим чоловіком відбувається скорочення рефрактерного періоду до 10 хвилин. В результаті для здорового чоловіка таблетка Віагри не принесе жодної шкоди, але при цьому не варто забувати про дозування, що рекомендується. Шкода для чоловічого організму спостерігалася зі збільшенням дози в кілька разів.

Перевищення добової норми: побічні ефекти

Передозування Віагрою може нашкодити навіть молодим та цілком здоровим чоловікам. У такому разі відзначають такі побічні ефекти:

  1. Прояв алергічних реакцій у чоловіків з індивідуальною непереносимістю будь-якого компонента у складі таблеток.
  2. Різке підвищення/зниження тиску, тахікардія, ознаки аритмії.
  3. Головний біль, запаморочення.
  4. Болісні відчуття під час стійкої ерекції, у процесі сім'явипорскування.
  5. Неприємні болючі відчуття в ділянці грудей, в ділянці живота.
  6. Порушена робота нервової системи.

В результаті Віагра є головним помічником для відновлення еректильної функції у чоловіків, які дійсно цього потребують. Щоб отримати максимальний ефект, уникаючи прояву небажаних реакцій з боку чоловічого організму, слід дотримуватись дозування, вказане виробником. Також не зайвим буде попередньо проконсультуватися з лікарем.