Імпотенція – відсутність еректильної функції (повна відсутність стабільної ерекції). Така проблема може статися з кожним незалежно від віку, способу життя, наявності/відсутності супутніх хронічних захворювань.

Причому імпотенція має як органічне, а й психогенне походження. Наприклад, поява органічної імпотенції безпосередньо з різними захворюваннями, що негативно впливають на чоловіче здоров'я. Психогенна проблема виникає на тлі постійних стресів, перевтоми та інших факторів, що впливають на психіку.

Перші ознаки імпотенції органічного походження

Як свідчить статистика, з імпотенцією часто стикаються чоловіки після 45 років. Це з істотним зменшенням необхідної кількості тестостерону, який погано виробляється у організмі. Щоб виключити посилення проблеми, важливо розпізнати її наявність ще перших етапах.

Наприклад, еректильна дисфункція органічного походження проявляється так:

  • Занадто млявий статевий член під час збудження.
  • Швидке сім'явипорскування.
  • Абсолютна відсутність сім'явипорскування під час оргазму.
  • Відсутність неконтрольованої ерекції вранці, на стадії швидкого сну.
  • Неконтрольована еякуляція.

Все це свідчить про те, що потрібно звернутися до лікаря та діагностику.

Перші ознаки імпотенції психогенного походження

У разі психогенної імпотенції у чоловіка зберігається спонтанна ерекція, яка виникає вранці або в нічний час. Проте зазначають інший список актуальних ознак:

  • Різке падіння чоловічого статевого органу при подальших спробах зайнятися сексом.
  • Зникнення ознак імпотенції під час мастурбації або за відсутності факторів, що спричиняють стрес, дратівливість чоловіка.

Такі проблеми характерні і для молодих хлопців, незалежно від їхньої сексуальної активності в цілому.

Як вилікувати імпотенцію

Чоловіки, які стикаються з еректильною дисфункцією, повинні пам'ятати про три основні препарати, що є першими помічниками при найменших симптомах:

Це справжня швидка допомога, яка зможе вирішити проблему з першої дози – прямо тут і зараз. Ефективність представлених препаратів становить близько 80%. Важливою особливістю є той факт, що таблетки здатні збільшити рівень оксиду азоту в чоловічому організмі, що, у свою чергу, призводить до розслаблення м'язів статевого органу, до розширення судин, які активно наповнюються кров'ю. В результаті природної стимуляції статевого члена виникає збудження та стійка ерекція.

Щоб запобігти виникненню цієї проблеми, необхідно переглянути власний раціон харчування. Для підвищення рівня тестостерону та зміцнення судин варто додати у своє життя спорт. При цьому важливо висипатися та постаратися відмовитися від шкідливих звичок.