Чоловіче лібідо - це статевий потяг до свого партнера. Причому у кожного чоловіка закладено певний рівень даного лібідо, який може бути стандартним (нормальним), низьким чи високим. Низьке лібідо – суттєве відхилення від норми, що призводить до різних фізіологічних, психологічних проблем. Важливо своєчасно помітити процес зниження лібідо, щоб вжити необхідних заходів і виключити ймовірність небажаних ускладнень.

Список факторів, що впливають на чоловіче лібідо

Поступове зниження статевого потягу призводить до розладів статевої функції загалом. Причому причини можуть бути найрізноманітнішими:

  • Фізіологічні.
  • Психологічні.

Не менш важливою причиною є вік чоловіка. Разом із старінням організму відбувається і згасання еректильної функції. Для вирішення такої проблеми часто призначають медикаментозне лікування, застосування гормональних препаратів для підтримки чоловічої сили.

Основний перелік фізіологічних причин

Фізіологічний фактор відноситься до такого, який можна легко та швидко відстежити. Причинами еректильної дисфункції є:

  • Різні захворювання, пов'язані з порушеною роботою чоловічих статевих органів.
  • Захворювання, пов'язані з сечовивідною системою.
  • Гормональні збої у організмі.

Важливо стежити за рівнем тестостерону, який відноситься до списку найпоширеніших гормонів. Саме тестостерон безпосередньо впливає на статевий потяг чоловіка. Вироблення даного гормону здійснюється в сім'яниках і надниркових залозах, а тому потрібно стежити за нирками і всією сечостатевою системою.

До списку фізіологічних причин також слід віднести і гіпофункцію щитовидної залози: відбувається суттєве зменшення рівня гормонів щитовидки, що призводить до відсутності бажання сексуального збудження.

Основний перелік психологічних причин

Психологічні чинники, порівняно з фізіологічними, є глибшими, тому відстежити їх досить складно. До найчастіших причин даного характеру входять:

  • Раніше отриманий негативний сексуальний досвід, що є особливо характерним для молодих хлопців.
  • Розлади невротичного типу.
  • Відсутність сексуальної різноманітності у відносинах.
  • Емоційне вигоряння та багато іншого.

Остання причина може бути пов'язана з одноманітністю. Коли у сімейних відносинах відсутні нові пози, не відбувається зміна обстановки, у чоловіка здійснюється емоційне вигоряння та абсолютне небажання, на тлі якого відзначають зниження лібідо.

Дуже часто виділяють набір проблем, коли одна причина випливає із попередньої. Наприклад, негативний сексуальний досвід + нестійкість психіки до негативних зовнішніх факторів + втома та стрес. Щоб підібрати найбільш вдалий спосіб лікування, необхідно проконсультуватися з лікарем, який повинен діагностувати конкретну проблему.