Дапоксетин є селективним інгібітором зворотного захоплення серотоніну, який називають сильнодіючим речовиною. Основне призначення дапоксетину полягає у вирішенні проблеми, пов'язаної з передчасною еякуляцією у дорослих чоловіків (від 18 років та старше).

Представлену речовину призначають при:

  • Відсутність сексуального бажання, потяг до свого партнера.
  • Передчасне сім'явипорскування, відсутність контролю в процесі сексуального акту.
  • Відсутність стабільної ерекції.

Важливою особливістю препаратів на основі дапоксетину є можливість застосовувати їх не тільки з лікувальною, але і з профілактичною метою.

Як працює дапоксетин: вплив на чоловічий організм

При попаданні до чоловічого організму речовина починає активно впливати на нейротрансмітери, які знаходяться в головному мозку людини. Саме вони відповідають за контроль еякуляції під час статевого акту. Внаслідок цього дапоксетин допомагає зменшити ступінь чутливості нервових закінчень, які використовуються в основі репродуктивної системи дорослого чоловіка.

Таким чином, вдається досягти наступного ефекту:

  • Затримати процес сім'явипорскування – чоловік зможе контролювати цей процес.
  • Продовжити статевий акт, насолоду від сексуального контакту.

При цьому позитивна дія після прийому препарату зберігається до 12 годин максимум. Точний час залежить від індивідуальних особливостей кожного організму: у деяких відзначають максимальний час дії (12 годин), а в інших чоловіків час дії скорочується – близько 8-10 годин.

Правильний прийом дапоксетину

З метою отримати максимальний результат від дапоксетину і вирішити проблему, необхідно дотримуватися основних рекомендацій виробника, щодо подальшого прийому препарату.

Основні правила прийому:

  • Приймати дапоксетин необхідно 1 раз на добу, не перевищуючи вказану виробником добову дозу.
  • Прийом таблеток здійснюється за 1-2 години до передбачуваного сексуального контакту.

Рекомендоване дозування становить 30 мг на добу. Для уточнення дозування необхідно проконсультуватися з лікарем, який може підкоригувати добову дозу в залежності від проблеми.

Крім того, перед початком застосування дапоксетину слід проконсультуватися з лікарем щодо можливої комбінації даної речовини з іншими препаратами схожої дії. Дапоксетин успішно взаємодіє з інгібіторами ферменту CYP3A4, які призначають для вирішення проблеми еректильної дисфункції у дорослих чоловіків.

Побічні ефекти та переваги

Незважаючи на те, що дапоксетин вважається абсолютно безпечним і високоефективним препаратом, деякі побічні ефекти все ж таки є:

  • запаморочення;
  • мігрень;
  • нудота;
  • сонливий стан;
  • діарея;
  • постійна сухість у роті.

Всі вищевказані симптоми тимчасові та часто проходять через кілька годин після прийому препарату. Найчастіше побічні ефекти виникають при ігноруванні рекомендації виробника під час прийому дапоксетину. Наприклад, відзначають головний біль, нудоту та сонливість у чоловіків, які приймають препарат разом із алкогольними напоями. Тому під час застосування дапоксетину слід відмовитись від будь-яких видів алкоголю.

При цьому дапоксетин не негативно впливає на якість сперми, на репродуктивну функцію чоловіка. Це особливо важливо, якщо планується зачаття дитини. Перед використанням препаратів на основі дапоксетину необхідно проконсультуватися з лікарем, який вкаже точне дозування, надасть окремі рекомендації щодо подальшого прийому для кожного чоловіка. Крім того, дапоксетин використовують виключно для чоловіків. Для лікування жіночих проблем запропоновано інші ефективні препарати з відповідними компонентами у складі.