Проблеми з потенцією є актуальними для чоловіків не тільки після 50-60 років. Занадто багато жирної їжі, шкідливі звички, щоденний стрес, втома – це основні фактори, які негативно впливають на чоловічий організм, що призводить до еректильної дисфункції.

Для швидкого відновлення ерекції використовують різні препарати, серед яких варто відзначити Віагру та Левітру. Ці кошти відомі на сучасному ринку досить давно, а тому постає дуже логічне питання: який із представлених препаратів вважається найбільш ефективним?

Що спільне між Віагрою та Левітрою?

Розбираючись зі списком основних особливостей даних засобів для потенції, необхідно відзначити кілька важливих характеристик, які є спільними для Віагри та Левітри:

  • Обидва засоби відносяться до інгібіторів фосфодіестрази.
  • Вони здатні блокувати ФДЕ-5 типу.
  • Надають позитивний вплив на статеву функцію кожного чоловіка незалежно від віку.

Завдяки таким особливостям таблетки для підвищення потенції користуються широким споживчим попитом у всьому світі.

Різниця між Віагрою та Левітрою

Вибираючи один із найкращих препаратів для відновлення чоловічої потенції, необхідно врахувати основні відмінності:

  1. Основною активною речовиною у складі Віагри є силденафіл. Саме Віагра є першим відомим препаратом, який уперше з'явився у 1998 році. Виробником є компанія Pfizer. Причому спочатку препарат був створений для лікування серцево-судинних захворювань, а стабільна ерекція – це позитивний побічний ефект, який став справжнім відкриттям у галузі сучасної фармацевтики.
  2. Основною активною речовиною у складі Левітри є варденафіл. Виробником вважається компанія Байєр. Таблетки з'явилися вже після Віагри, вони спочатку були запропоновані як ефективний засіб для вирішення проблеми еректильної дисфункції. Прийом препарату можна поєднувати з алкоголем та жирною їжею.

Обидва препарати є запатентованою продукцією, а після патенту з'явилося безліч актуальних дженериків – це аналоги оригіналу з однаковим складом, але за більш демократичною вартістю.

Особливості дозування та прийом препаратів

Левітра та Віагра випускаються у таблетованій формі. Віагра найчастіше випускається у дозуванні 25 мг, 50 мг та 100 мг. Максимальне добове дозування – 1 таблетка. Прийом Віагри необхідно здійснювати за 60 хвилин до передбачуваного сексуального контакту. При цьому препарат зберігає свій позитивний вплив на чоловічий організм протягом 4-6 годин.

Використовуючи Левітру, достатньо початкового дозування – 20 мг. Таблетки діють набагато швидше: прийом здійснюється за 15-20 хвилин на початок сексуального контакту. Однак час дії аналогічний і варіюється в межах 4-6 годин.

Що стосується побічних ефектів, найчастіше вони пов'язані з недотриманням зазначеної виробником та лікарем дозування. Доведено, що жоден із препаратів не викликає звикання.