Силденафіл є основним компонентом у складі популярних пігулок для відновлення еректильної функції – Віагра. Це повноцінний селективний інгібітор ФДЕ-5, позитивні властивості якого чоловічий організм вже неодноразово були перевірені з допомогою численних досліджень.

Але перед початком прийому препаратів чоловіки запитують: чи можна поєднувати Силденафіл з алкоголем?

Вплив Силденафілу на організм чоловіка

Вже неодноразово було доведено, що регулярне застосування Силденафілу сприяє позбавленню такої поширеної чоловічої проблеми, як еректильна дисфункція. Досягти позитивного ефекту вдається за рахунок 4 основних властивостей даного компонента:

  1. Посилюється кровотік у ділянці статевих органів.
  2. Відбувається нормалізація сексуального потягу, бажання з допомогою появи порушення.
  3. Розширюються стінки судин, що позитивно позначається на тривалості статевого акту.
  4. Підвищується рівень чутливості.

Щоб отримати швидкий результат від прийому таблеток на основі силденафілу, рекомендується здійснювати їх прийом натще.

Як Сілденафіл взаємодіє з алкоголем

Різні дослідження довели, що алкоголь не вступає в реакцію з Сілденафілом. Виробники таблеток в основі цього компонента також не забороняють чоловікам вживати алкогольні напої до або після прийому препаратів для ерекції. Тому можна стверджувати, що Сілденафіл сумісний із алкоголем.

Але саме спиртні напої негативно позначаються на ерекції, а тому зазначають:

  • уповільнена дія препарату;
  • відсутність бажаного, очікуваного ефекту на всі 100%.

Етанол (головний компонент у спиртних напоях) здатний «гальмувати» різні реакції, роботу нервової системи. Крім того, алкоголь посилює навантаження на печінку, а отже, не рекомендується поєднувати Силденафіл з подібними напоями, щоб виключити прояв побічних ефектів. Адже саме печінка вважається головним внутрішнім органом, який бере активну участь у переробці, нейтралізації негативних наслідків від алкоголю.

Чи можна поєднувати алкоголь із Сілденафілом?

На сьогоднішній день немає остаточної відповіді, чи сумісний Сілденафіл із алкогольними напоями. Вибір необхідно робити, посилаючись на стан здоров'я, проконсультувавшись з лікарем. Вважають, що безпечним дозуванням для чоловіків середніх років і вагою близько 80 кг вважається 100 г горілки (або іншого міцного алкоголю) або 500 мл вина. Але всі випадки індивідуальні та потребують особливого підходу.

Багато наукових фактів доводять, що таблетки, у складі яких міститься Силденафіл, можна поєднувати з невеликою кількістю алкоголю. Але за наявності серйозних проблем із серцевою, судинною системами важливо відмовитися від спиртних напоїв. В іншому випадку посилюється навантаження на серце, що може призвести до розвитку інфаркту чи інсульту.