Еректильна дисфункція - популярна проблема, яка призводить до непорозуміння між партнерами, до частих сварок і навіть розставання. Насамперед ця проблема негативно впливає на психоемоційний стан чоловіка. Тому за наявності перших симптомів не варто відкладати рішення "на потім".

Для відновлення еректильної функції використовують різні стимулятори потенції, серед яких на особливу увагу заслуговують ті, що належать до групи інгібіторів ФДЕ-5. Найчастіше чоловіки вибирають препарати, у складі яких міститься або силденафіл, або тадалафіл. Щоб вибрати, який із цих компонентів вважається найефективнішим, важливо провести їх порівняння за кількома критеріями.

Механізм дії та безпека

Обидві речовини належать до групи фосфодіестеразних інгібіторів. Але механізм впливу на організм чоловіка дещо відрізняється:

  • Силденафіл здатний посилити приплив крові в області чоловічого статевого органу завдяки поступовому розширенню судин.
  • Тадалафіл також розширює судини, проте забезпечує тривалий процес кровообігу, а отже, можна говорити про тривалу ерекцію.

Оцінюючи рівень безпеки, необхідно врахувати метаболізм. Обидві речовини активно виводяться з організму печінкою та нирками практично однаковою мірою. Вони не впливають на репродуктивну функцію чоловіка, не змінюють якість, кількість сперми.

Тривалий ефект впливу

Однією з найважливіших відмінних характеристик при порівнянні силденафілу та тадалафілу є тривалість позитивного ефекту:

  • Силденафіл гарантує збереження ефекту до 4-5 годин після прийому таблеток.
  • Тадалафіл гарантує тривалий ефект, що зберігається до 36 годин.

З цієї причини препарати на основі тадалафілу вважаються найбільш ефективними та затребуваними. Вони забезпечують збереження ерекції протягом тривалого часу, що унеможливлює повторне застосування таблеток для продовження статевого акту.

Дозування

Препарати, у складі яких є силденафіл, необхідно приймати за 30-40 хвилин до початку передбачуваного сексуального контакту. Щодо тадалафілу, цю речовину можна приймати навіть за день до запланованого сексуального контакту. Це з тривалим ефектом на чоловічий організм.

Протипоказання та звикання

Головне свідчення всіх представників групи інгібіторів ФДЕ-5 є еректильна дисфункція у чоловіків віком від 18 років та старше. Причому відновлення цієї функції можливе незалежно від початкових причин, що призвели до такої проблеми. В результаті вдасться посилити сексуальне бажання, покращити ерекцію, витривалість.

Усі протипоказання ідентичні:

  • Індивідуальна нестерпність компонентів, що входять до складу препаратів.
  • Вік молодший 18 років.
  • Травми у сфері чоловічого статевого органу.
  • Хвороби крові.
  • Онкологія.
  • Нещодавно перенесений інсульт або інфаркт.
  • Патології печінки, нирок, серця.

Щодо звикання, ні силденафіл, ні тадалафіл не здатні викликати звикання. Це означає, що таблетки із даними активними речовинами у складі можна приймати регулярно.

Незважаючи на незначні відмінності між двома компонентами, вони однаково ефективні для лікування еректильної дисфункції. Вибрати, який саме препарат слід придбати для вирішення такої поширеної проблеми, допоможе лікар. Для цього слід зважити на загальний стан чоловіка.