Нова епоха в лікуванні еректильної дисфункції розпочалася з появою на ринку унікального препарату, який став найвідомішим у світі – Віагра. Вперше препарат з'явився на фармацевтичному ринку ще 1998 року і не втрачає своєї актуальності до сьогодні.

Незважаючи на таку популярність, далеко не всі знають і розуміють, що таке Віагра, як часто можна приймати таблетки з метою досягти бажаного позитивного ефекту. Тому важливо розібратися у дозуваннях та рекомендаціях виробників, лікарів.

Вплив Віагри на чоловічий організм

Основним компонентом у складі Віагри є Сілденафіл. У продажу можна зустріти таблетки у трьох поширених дозуваннях:

  • 25 мг;
  • 50 мг;
  • 100 мг;
  • 150 мг;
  • 200 мг.

При попаданні в організм чоловіка таблетка викликає певний ланцюжок реакцій, результатом яких є розслаблення м'язів, наповнення судин кров'ю в ділянці чоловічого статевого органу. В результаті відбувається природне сексуальне збудження. Причому ерекція виникає лише у процесі стимуляції статевих органів.

Віагра для чоловіків: показання до застосування

Препарат має одне важливе показання до застосування – відновлення втраченої з різних причин ерекції. Численні світові дослідження неодноразово доводили високу ефективність Віагри. Тепер пацієнти, які мають еректильну дисфункцію, можуть знову повернутися до нормального сексуального життя, незалежно від віку.

Наявність різних побічних ефектів найчастіше пов'язана з недотриманням рекомендацій лікарів, ігноруванням інструкції від виробника. Тому важливо розібратися, як часто можна приймати Віагру, яких правил варто дотримуватись для досягнення високої ефективності впливу на організм чоловіка.

Правила прийому таблеток

Перед початком прийому Віагри рекомендується ознайомитися з переліком актуальних правил:

  • Таблетки покриті захисною оболонкою, а тому їх слід запивати водою, не розламуючи та не розкушуючи.
  • Приймати препарат рекомендується натще – для кращого засвоєння організмом.
  • Стандартне початкове дозування становить 50 мг (якщо лікар не призначив інше дозування).
  • Приймати таблетки рекомендується за 60 хвилин до початку передбачуваного сексуального контакту.
  • Максимальна добова доза становить до 100 мг, яку не варто перевищувати.

Залежно від ефективності та дії Віагри на чоловічий організм, початкове дозування може бути зменшено до 25 мг або підвищено до 100 мг. Численні дослідження довели, що при підвищенні дозування до 200 мг не спостерігається збільшення позитивного ефекту, а кількість побічних ефектів стрімко збільшувалася.

Тому не рекомендується приймати більше 100 мг на добу. Щоб підібрати найбільш підходящу дозу, важливо проконсультуватися з лікарем, який враховує початковий стан здоров'я пацієнта, причини його еректильної дисфункції.