Віагра - один із найпопулярніших і широко затребуваних препаратів, який використовується і чоловіками, і жінками. Чоловіки, які мають проблеми з потенцією та жінки, у яких відзначають відсутність сексуального бажання, потягу до свого партнера та порушення в цілому, обирають Віагру. Незважаючи на те, що причина прийому таблеток однакова – проблеми у ліжку, відзначають різний вплив на чоловічий та жіночий організми.

Дія Віагри на чоловіка

Найчастіше проблеми з потенцією починаються після 40-45 років. Щоб урізноманітнити своє сексуальне життя, чоловіки використовують різні стимулятори, серед яких відзначають і Віагру.

Основним діючим компонентом у складі є силденафіл, а отже відбуваються такі процеси та реакції в організмі:

  • При природній стимуляції чоловічого статевого органу виникає сексуальне збудження, під час якого вивільняються окиси азоту.
  • Відбувається формування циклічного гуанозинмонофосфату, за рахунок якого здійснюється розслаблення м'язів у ділянці статевого органу.
  • Судини поступово розширюються та наповнюються кров.
  • Відбувається стійка ерекція разом із розщепленням фосфодіестарази 5-го типу.

Таким чином, Віагра для чоловіків вважається досить потужним селективним інгібітором ФДЕ5.

Дія Віагри на жінку

Жіноча Віагра – це не міф, а тому все більше жінок обирають даний препарат для отримання максимального задоволення від сексуального акту.

Дія Віагри на організм жінки відбувається так:

  1. Відзначають посилений кровообіг у всьому організмі.
  2. Посилюється приплив крові до жіночих статевих органів.
  3. Відбувається стимуляція фізичного збудження. Однак сексуальне бажання виникає виключно за природної стимуляції жіночих статевих органів.

У процесі статевого акту відзначають активне виділення мастила з піхви, відбувається підвищення чутливості клітора.

Основні протипоказання до застосування

Перед прийомом таблеток жіночої та чоловічої Віагри важливо уважно ознайомитись з інструкцією від виробника та проконсультуватися з лікарем. Більшість побічних ефектів виникають через самостійне збільшення дозування.

Крім того, у процесі сексуального акту відзначають збільшене навантаження на серцево-судинну систему, а тому від прийому Віагри слід відмовитися всім, у кого є захворювання, пов'язані із серцем та судинами. Серед протипоказань також відзначають алергічні реакції на окремі компоненти у складі таблеток, непереносимість активної речовини, проблеми у роботі нирок та печінки.

Також не рекомендується поєднувати прийом жіночої або чоловічої Віагри з алкогольними напоями. По-перше, алкоголь «блокує» дію препарату, а по-друге, чинить серйозне навантаження на печінку. Адже виведення пігулок та алкоголю здійснюється виключно через печінку.